BLOG

14.04.2018 10:02

   Letecký simulátor Rise of Flight již několik let stojí mimo zájem jeho tvůrců a tak nové doplňky a grafická vylepšení do hry tvoří jeho komunita hráčů. Modifikací pro singleplayer existuje již bezpočet, bohužel drtivá většina modifikací vyžaduje přepnutí hry do režimu MODS ON, ve kterém se nemůžete připojit na běžné servery v multiplayeru. Přesto zde existuje několik modifikací, které fungují i v defaultním režimu hry MODS OFF.

Pokračování článku naleznete ZDE

18.10.2015 12:23

   Profesionální herní ovladač Saitek Pro Flight Throttle Quadrant (dále jen TQ) není třeba nijak podrobně představovat. Trh s herními ovladači se vyvíjí relativně pomalu a tak i po mnoha letech je TQ na našem trhu stále jediné cenově dostupné zařízení pod 2000kč, které umožní hráči plynule ovládat další tři osy. Vztlakové klapky, bohatost palivové směsi, ovládání chladičů, naklápění listů vrtule, ovládání motorů vícemotorových letadel, možností je spoustu a  komu tři osy nestačí, může si skládat TQ modulárně vedle sebe, nebo stupňovitě za sebe.
   Toto zařízení má jediné slabé místo, jeho potenciometry neoplývají dlouhou životností a do dvou let se projeví jejich degradace jemným kmitáním os. Neustálé přeblikávání procentuální hodnoty osy na monitoru nebo pocukávání pák v kokpitu působí poměrně rušivě, mnoho lidí nad tím mávne rukou a létají dál, než by koupili TQ nový. Téměř neřešitelná situace ale nastane tehdy, když je uživatel nucen svůj simulátor přeinstalovat a namapovat funkce na zařízení znovu. Na opotřebovaném TQ pak neustále kmitají všechny tři osy a namapovat konkrétní funkci pouze na jedinou je nadlidský úkon. Nemluvě o situaci, když máte takové opotřebované TQ zapojené vedle sebe dva nebo více.

Pokračování článku naleznete ZDE

 

11.04.2015 12:55

   Po pořízení herního křesla DX Racer jsem začal přemýšlet o dalším vylepšení mého herního posedu, tentokrát vibrační podložkou Gametrix KW-901 JetSeat. Jedním z důvodů byl předpokládaný masážní účinek na moje bolavá záda a druhým byly proklamované Force Feedback efekty. Věděl jsem, že co se týká přiblížení realističnosti prožitku letu pomocí vibračních efektů, je působení různých vibrací na celé tělo mnohem efektivnější, než jen působení vibrací joysticku pouze na ruce. Konec konců pilot přikurtovaný k sedačce je vystaven nejrůznějším vibracím, přenášejícím se po draku letounu, které vnímá celým tělem. V době objednání této podložky ještě nebylo mnoho dostupných informací o podporovaných hrách, proto jsem nevěděl předem, jak to bude s podporou mnou létaného simulátoru Rise of Flight.

Pokračování recenze zde:
https://www.virtualnipilot.cz/blog/vibracni-podlozka-kw-901-jetseat/
22.02.2015 11:08

   Od doby, co jsem si pořídil TrackIR 4 PRO, jsem se potýkal s drobným dilematem. Bylo mi velice příjemné používání odrazkových „parohů“ díky absenci dalšího kabelu trčícího za sluchátek, ale pasivní odrazkový systém nebyl tak spolehlivý, jako aktivní s IR led. Po pořízení herního křesla DX Racer vybaveného loketními opěrkami se problém s překážejícími kabely ještě zhoršil, kabely se občas při vyklánění „z kokpitu“ zachytávaly o loketní opěrky a strhávaly mi sluchátka s clipem z hlavy. Po té, co jsem si pořídil ještě Force Feedback podložku na křeslo a kabelová džungle se tak rozrostla o další dva kabely, jsem se rozhodl přistoupit k redukci počtu překážejících kabelů.

Pokračování recenze zde:
https://www.virtualnipilot.cz/blog/bezdratovy-headtracking/
18.01.2015 13:09
   Já sám jsem poměrně aktivní hráč leteckých simulátorů. Když někdo v naší komunitě prohlásí, že si jde „zalétat na hoďku“, je to podobné, jako když řekne štamgast, že jde do hospody „na jedno“ :-) Sami to nejspíš znáte, večer sednete za knipl a když se podíváte na hodinky znovu, jsou dvě ráno jen to fikne a vy vstáváte naprosto rozlámaní ze židle. Díky mému sedavému zaměstnání mám velkou nadváhu i nějaké ty civilizační choroby, bolesti zad apod., proto jsem se rozhodl pořídit si trochu zdravější posez. Zvolil jsem značku DX Racer, přestože jsem si původně dal cenový strop o pár tisíc níže. Vzhledem ke své vyšší hmotnosti jsem zvolil nejvyšší třídu King.

Pokračování recenze zde:
https://www.virtualnipilot.cz/blog/herni-kreslo-dx-racer/

 

1 | 2 >>

KinoTip

09.03.2017 19:36

 

   Zapojte fantazii, rozšiřte si obzory. Unikátní záběry, které nabízejí reálný pohled na 1. světovou válku prostřednictvím barevného obrazu. Celá série byla za asistence odborníků a speciálních techniků velmi náročně kolorována. Zaznamenává vývoj války v období pěti let. Obsahuje unikátní, nikdy nevysílané rozhovory s lidmi, kteří ji přežili.


Seznam epizod:


1. Katastrofa
2. Jatka v zákopech
3. Kry ve vzduchu
4. Mořští zabijáci
5. Zkáza na východní frontě
6. Vítězství a zoufalství
7. Taktika a strategie
8. Jak se vyráběl seriál(oficiální text distributora)

1 | 2 | 3 | 4 >>